eTwinning projekt: Eye to Eye with Endangered Species

Učenici šestih razreda sudjelovali su u projektu Eye to Eye with Endangered Species. Projekt je trajao od rujna do svibnja, i uklopio se u kurikulum engleskog jezika za šesti razred. Cilj projekta je bio razmijeniti znanje o ugroženim životinjskim vrstama i potaknuti učenike na očuvanje okoliša te empatiju prema zaštićenim životinjskim vrstama. Uz to, potaknuti upotrebu engleskog jezika i upotrebu novih web alata.

Učenici su na početku napisali svoj kodeks ponašanja u skladu s pravilima ponašanja na interenetu te osmislili zajednički logo.

Kao što je vidljivo iz mape, u projektu su sudjelovale i škole iz Poljske, Grčke i Turske.

Na početku su se učenici predstavili kroz igru s QR kodovima, unutar 7 grupa međunarodnih timova.

http://linoit.com/users/Katy001/canvases/Group%207

Pisali su prezentacije o ugroženim životinjama u svojoj državi. A kasnije su sve prezentacije objedinjene u zajedničku prezentaciju.

Razvijali smo suradnički odnos kroz video sat tijekom kojeg su učenici 6.c imali zajednički sat engleskog jezika s učenicima iz Poljske. Učenici su se sastali preko Google Meet-a i razmjenjivali iskustva. Odigrali su igru Mystery animal, a nakon toga vrijeme proveli u razgovoru o zajedničkim temama.

U veljači i ožujku smo zajednički izrađivali wordart slike, interaktivne igre u digitalnim aplikacijama, zatim digitalne umne mape te postere i slogane.

  Na kraju je izrađena zajednička e-knjiga.

Učenici su uživali u zahtjevnom, no zabavnom projektu te izrazili želju za ponovnim sudjelovanjem.

Ivana Lovrić