EU-PIXEL ART Code Week 2

Kodiranje i programiranje važne su kompetencije koje će otvoriti nove mogućnosti našim učenicima. Učenje programiranja pomaže nam da shvatimo svijet oko sebe koji se brzo mijenja, proširimo svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te da razvijemo vještine i sposobnosti kako bismo istraživali nove ideje i bili inovativni.

Kodiranje na papiru

Osnovna digitalna pismenost svake osobe u digitalnom dobu treba uključivati razumijevanje programiranja i razvoj ključnih kompetencija povezanih s računalnim razmišljanjem, kao što su rješavanje problema, suradnja i analitičke vještine.

Kodiranje motiva narodnoga veza

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost.

Ove se godine CodeWeek održavao od 9. do 24. listopada 2021. Europskom tjednu programiranja pridružili su se i učenici 5. b i 5. c razreda OŠ Pavla Belasa.   Prijavili su svoje aktivnosti na stranicu CodeWeek te se pridružili i eTwinnning projektu EU CODE WEEK – PIXELART 2. Cilj projekta je potaknuti učenike na jednostavan pristup kodiranju pomoću PixelArt tehnike.  U tehnici Pixelarta učenici su izradili na papiru i pomoću alata PixelArt likove životinja, članova obitelji, zastava, glagoljičnih slova…

 Učenici naše škole sudjeluju tri godine u Europskom tjednu kodiranja sa svojom profesoricom Ivankom Tomić..

Računalno kodiranje

Učenje programiranja može osnažiti učenike da postanu predvodnici u digitalno kompetentnom društvu, da bolje razumiju svijet koji ih okružuje te im pružiti bolje šanse da uspiju u osobnim i profesionalnim životima.