ENJOY HEALTHY FOOD – međunarodni eTwinning projekt

Projekt je koji je trajao od rujna do svibnja i koji smo realizirali s dugogodišnjim partnerima iz Francuske, Italije, Španjolske i Turske.

Kroz projekt smo uživali u zdravoj hrani, pripremali jelovnike, recepte, učili nazive jela, nutritivne vrijednosti pojedinih namirnica i osvijestili važnost zdrave prehrane. Projekt je  usklađen s kurikulumom engleskog jezika za šesti razred te je u njemu sudjelovao 6.B.

Konačni proizvod je prikazan u zajedničkoj digitalnoj knjizi.

Svaka zemlja je dakle prikazala video ili pisane upute za izradu nekog popularnog jela. Partneri su zatim odabrali nekoliko jela koje su pripremili i snimili video recepte. Receptima su prethodile izrade piramida zdrave hrane, osmišljavanje jelovnika za svaki dan u tjednu u našem zajedničkom internacionalnom restoranu te izrada zagonetki koje su partnerima trebale zadati što više muke u odgonetanju. Naša škola je bila zadužena i za kreiranje digitalne interaktivne igre kroz koju smo pobliže upoznali kuhinje drugih zemalja:

Sve u svemu, ovo je bio jedan od zabavnijih projekata, a kao i uvijek ostvareni su ciljevi: interakcija, komunikacija, učenje, ali i zabava s vršnjacima iz drugih zemalja. Video recepte pogledajte na linkovima: