E(uro)SCAPE Room – međunarodni eTwinning projekt

Cijelu nastavnu godinu trajao je projekt u kojem su partneri našim osmašima bili osmaši iz Grčke, Francuske, Španjolske, Italije, Njemačke, Češke, Turske, Poljske, Rumunjske i Portugala.

Krajnji cilj je bio osmisliti zajednički escape room o Europi. Toj zadnjoj aktivnosti prethodilo je upoznavanje kroz interaktivne igre te razmjenjivanje informacija uz upotrebu različitih digitalnih alata. Učenici su predstavili svoje škole, mjesta u kojima žive i svoje države. Istovremeno su istraživali zemlje partnere i tražili odgovore na pitanja iz područja povijesti, kulture, književnosti, kulinarstva, sporta i znanosti.

Ciljevi su bili: upoznavanje drugih kultura, komunikacija na engleskom jeziku s vršnjacima iz Europe, digitalno opismenjavanje, timski rad i razvijanje samopouzdanja kroz istraživački rad.

Očekivani rezultati su i ostvareni. Učenici su prezentirali informacije o svojoj državi i iskoristili saznanja o partnerskim državama da kreiraju dio escape room-a o državi partneru. Iako su naši učenici imali uvid u rad svih drugih zemalja, činili su dio tima Republika Češka-Hrvatska te su s njima najviše surađivali. https://www.storyjumper.com/book/read/171927981/662551353199b

Stoga je svaka država dobila dio escape room-a posvećen baš njoj.

Naši učenici su stekli nova znanja kroz igru. Projekt se odvijao tijekom nastave engleskog jezika i u potponosti je usklađen s kurikulumom engleskog jezika.

Escape room zaigrajte na linku: