eTwinning project – The Storyteller B@g

Učenici sedmih i šestih razreda sudjelovali su u projektu The Storyteller B@g pod mentorstvom profesorica Ivanke Tomić i Ivane Lovrić. Projekt su osmislile partnerice iz Portugala, a sudjelovali su još i partneri iz Španjolske, Turske, Gruzije, Poljske i Rumunjske. Sve naše brojne aktivnosti možete vidjeti na linku: STORYTELLER B@G WAKELET


NAŠE ŠKOLE NA KARTI 

Cilj nam je bio da učenici pišu suradničke priče kroz koje će uplesti dio svog kulturnog i povijesnog nasljeđa. Svaka grupa je započela jednu od osam priča, koristeći predmete koji su ujedno i motivi priče. Svoje poglavlje zajedno s predmetima slali smo partnerima u ručno oslikanoj torbi, prema unaprijed utvrđenom rasporedu. Na ovaj način sve torbe i sve priče proputovale su kroz sve partnerske zemlje. Sve su priče pretvorene i u digitalne knjige koje su sada javno dostupne i mogu se pročitati.

Sve ostale knjige možete pročitati na linku NAŠA KNJIŽNICA 

Uz pisanje priča, učenici i mentori sudjelovali su i u nekoliko video poziva kroz koje su se učenici upoznali i aktivno koristili engleski jezik za komunikaciju.

Obilježili smo i neke važne dane:

World Book Day

EDL

Kako bi olakšale pisanje svojim učenicima mentorice su pripremile savjete koje možete pročitati u Metodology book

Kroz WRITERS CALENDAR smo partnere upoznali s našom slavnom spisateljicom Ivanom Brlič- Mažuranić.


Naučili smo puno o kulturi naših partnera, ali i stekli nova prijateljstva.

Ivana Lovrić, prof. engleskoga jezika