Marta Špoljarić osvojila 1. mjesto u kategoriji Hippo 3 i osigurala ulazak u svjetsko finale u Rim

Od 18. do 20. svibnja 2022. u Italiji je održano europsko finale HIPPO međunarodnog natjecanja iz engleskog jezika. Natjecatelji su bili raspoređeni u 6 kategorija. U svakoj kategoriji bilo je do 30 učenika iz Europe, a naša Marta Špoljarić se natjecala u kategoriji Hippo 3.

Kao što smo prethodno objavili, Marta se na početnoj razini u svojoj kategoriji natjecala s otprilike 12 500 vršnjaka iz oko 60 zemalja, dok je ukupni početni broj natjecatelja bio preko 65 400 učenika u dobi od 6 do 19 godina.


Natjecanje je održano u gradu Lido di Jesolo gdje su Marta i koordinatorica natjecanja u našoj školi, Ivana Lovrić boravile od srijede do petka. Marta je sudjelovala i u zabavnim govornim aktivnostima s ostalim sudionicima kroz koje su pokazali zavidno znanje komunikacije na engleskom jeziku. Bilo je vremena i za razgledanje Venecije te intenzivna druženja koja su svima donijela prekrasno novo životno iskustvo i nova prijateljstva.

Nadamo se da će Martin uspjeh biti motivacija svim našim talentiranim učenicima da razviju svoje sposobnosti i pokažu što znaju i mogu.

Vidjeti ime naše škole na vrhu ljestvice europskog uspjeha u znanju čini nas izuzetno ponosnima! Za kraj preostaje  samo poželjeti Marti uspjeh i u Rimu, u finalu u rujnu ove godine, gdje će se za vrijedne nagrade u svojoj kategoriji  natjecati s ostalih najboljih 36 kandidata iz cijelog svijeta.

Ivana Lovrić, prof. engleskoga jezika