“To sam ja”, mjuzikl učenika naše škole

Dana 24. svibnja, obilježili smo 15. godišnjicu rada OŠ „Pavao Belas“ i 10. godišnjicu Glazbene škole „Pavao Belas“.

Svečanost je otvorila naša talentirana osmašica Bruna Ćališ Katarinčić dramskim kazivanjem pjesme Zvonimira Baloga, Ruke. Za tu interpretaciju osvojila je prvu nagradu na ovogodišnjoj Balogijadi, gdje stručni žiri čine hrvatski redatelji. Potom su braća Tuđina, Bruno i Roko, pokazali svoje umijeće na tamburi i gitari, dirljivom izvedbom svima znane Suze za zagorske brege.

Na ovakvu obljetnicu važno je spomenuti trud i rad, a onda i uspjehe učenika i njihovih mentora. Uslijedila je dakle podjela nagrada i priznanja učenicima i profesorima čiji se uspjesi nižu, kako u akademskim disciplinama, tako i u glazbenima i sportskim. Nagrađeno je i pohvaljeno 115 učenika i 19 mentora.

Nakon svečane dodjele i kratke zahvale našega ravnatelja, gospodina Andreja Peklića, došlo je vrijeme za poseban trenutak večeri. Učenici i njihove mentorice (Antonija Janković, Saša Štimac i Elena Žugec) marljivo su pripremali mjuzikl kako bi takvim scenskim izričajem objedinili sve talente koje razvijamo u školi.

To sam ja, mini je mjuzikl u kojem progovaramo o različitosti i toleranciji. Kroz pjesmu i ples prikazani su različiti karakteri i  životne priče djece koja dijele školske klupe godinama, a da  se ponekad uistinu ne upoznaju.  Promišljanja glavne junakinje, Ane, koja treba napisati zadaću o kolegama iz razreda, polaze od ljutnje i shvaćanja da se uopće ne poznaju i da nema puno osoba koje su joj drage do katarze na samomu kraju, kada uviđa koliko je važno saslušati drugoga i biti obziran te juri na probu zbora koji izvodi moćnu pjesmu „To sam ja“, iz filma Najveći showman („This is me“, The Greatest Showman).

Pljesak nije izostao, a publika je bila ganuta i oduševljena.

Hvala svima na ogromnom trudu, kreativnomu radu i slobodnom vremenu koje su poklonili kako bi ovaj projekt uspio.