Pipi Duga Čarapa otkriva Hrvatsku

Pipi Duga Čarapa je fantastična priča o znatiželjnoj i hrabroj djevojčici koja živi neobičnim životom. Čitale su je generacije i generacije i sada je Pipi odlučila otputovati u Hrvatsku i upoznati državu, stanovnike i kulturu. Kao pravi gost ,nosi sa sobom dašak povijesti, kulture i života djece u Švedskoj. Pipi će početkom veljače posjetiti i našu školu.

Pippi Långstrump, en nyfiken och modig flicka, det var många generation som har läst om Pippi och nu har Pippi bestämt sig att resa till Kroatien och upptäcka ett nytt land. Som en trevlig och snäll gäst, vill hon dela med sig kunskaper om Sverige och livet här.

Cilj projekta je da djeca u Švedskoj usavrše svoj materinski jezik tako da kao aktivni sudionici i govornici aktivno stječu nova znanja o Hrvatskoj. Projekt će poboljšati jezične kompetencije učenika; povećati njihovu motivaciju za učenje, sklapanje prijateljstava, podizanje svijesti učenika o pripadnosti jednoj europskoj zajednici, Korištenje digitalne tehnologije i novih alata pomaže svim sudionicima u projektu.
Učenici u Hrvatskoj imati će prilike upoznati jedno novo društveno uređenje (kraljevina), govorom, književnošću…
Poboljšati jezične kompetencije učenika; povećati njihovu motivaciju za učenje i razvijati interes za čitanje književnih djela, sklapanje prijateljstava, podizanje svijesti učenika o pripadnosti jednoj europskoj zajednici.